OLINUNLLUM és un projecte jove, creat tan sols fa un any, impulsat per una parella d’amants de la pagesia; en Guillem i la Blanca. Apostem per una agricultura en mans d’aquells que la cuiden i procuren fer-ho de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient, amb un afany de superació encaminat a la no dependència d’inputs químics externs a l’agroecosistema.

Per tal d’obtenir un oli de qualitat hem seguit el producte al llarg de totes les etapes del procés, sense abandonar-lo mai. Hem pogut observar l’arbre durant tot l’any, ja que vivim entre els oliverars d’una manera bastant autogestionada.

Com a valor afegit,  destacar que partim de la idea de “la terra per a qui la treballa”. La propietària de la finca ens cedeix la majoria de la producció a canvi de cuidar la terra amb molta energia positiva i respecte.

Formem part d’una Associació de Defensa Vegetal Ecològica de les terres de ponent, creada l’any 2003 i sense ànim de lucre,  formada per pageses i pagesos que gràcies al suport mutu i l’assessorament tècnic estem compartint experiències de producció agroecològica.

 

 

Hem cuidat els olivers amb la filosofia de mantenir el sòl agrícola com a entitat viva, per això no es llaura la terra i s’intenta que estigui biològicament activa. Hem aconseguit que aquest sòl sigui ric en matèria orgànica ja que s’afegeix compost procedent dels fems de vedell propers a la contrada. A més, hem apostat per una màxima biodiversitat de les cobertores vegetals (amb una elevada població de calèndules), que a més de minimitzar l’erosió i ajudar a una millor infiltració de l’aigua, permeten garantir la funció de la fauna auxiliar en possibles casos de plagues.

La recol·lecció de l’oliva s’ha efectuat quan el suc de l’oliva conserva les millors propietats organolèptiques i de sabor, és a dir, quan el grau de maduresa és “pre-envero”, estat que coincideix amb el moment en que aproximadament el 50% de l’oliva va del  color verd-grogós al moradenc- vermellós. S’ha efectuat amb màquines vibradores i el mínim de dany en l’epidermis del fruit.

La seva molturació ha estat immediatament després de la collita, i es realitza en una almàssera pròxima i que pertany a la marca “Camins de Verdor”.

Hem escollit aquest molí per diversos motius. Per una banda, garanteix que l’oli que s’obté és procedent de les nostres olives, i per altra, té el segell de certificació ecològica, fet que implica que al molí no arriba ni una oliva que pugui estar tractada amb contaminants. A més, a diferència d’altres, en aquest molí el sistema d’extracció es fa pel sistema de dos fases a baixa temperatura(24-25 ºC), fet que permet l’obtenció d’olis més purs i de baixa acidesa. Es fa una posterior decantació natural i s’emmagatzema en dipòsits d’acer inoxidable en un espai climatitzat, sense llum i innocu, per evitar qualsevol procés de disminució de qualitats i bloquejar el possible enranciment.

L’envàs que s’ha escollit per a contenir l’oli són llaunes ja que d’aquesta manera evita l’entrada dels raigs de llum i així es conserva millor l’estat inicial de l’oli.

 

 

Oferim un oli verge extra ecològic procedent d’olives de varietat arbequina de qualitat superior i amb certificació ecològica (codi 002907P del CCPAE). Creat amb passió per la comarca i la terra en les que vivim. És un oli verge delicadament dolç, de perfil suau i fragant, fresc, amb breus apunts d’amarg i picant. El seu paladar té una gran diversitat d’aromes de fruita fresca i matisos d’herbes aromàtiques, harmoniós i d’una gran personalitat.

La nostra idea és fer una comercialització entre productor i consumidor que sigui directa, sincera i amb compromís. Com que som novells en la comercialització del producte encara no tenim marca pròpia i ens hem acollit a la marca “Camins de Verdor” que té el molí de Belianes.